תחום:
אזור: טקסט חופשי:

איך להכין בועות סבון

המדריך הארץ ישראלי להכנת בועות סבון!

מתכון בועות סבון

נכשלתם בהכנת תמיסה לבועות סבון ? ובכן יש לכך סיבה.

איכות הבועה נמדדת בשרידותה לאורך זמן. עבודה בסביבה נקייה (סטרילית) הינה מפתח להצלחה! שכן כל גרגר אבק עלול לפוצץ את הבועה.

המרכיבים:

מים: המים בארץ הינם מים קשים ואינם מתאימים להכנת בועות סבון! לכן יש להשתמש במים מזוקקים בלבד. (ניתן לקנות בסופרמרקט. מיועד למגהצים 2 ליטר עולים כ 15 שקלים)

סבון: יש להשתמש בסבון כלים בעל 30% חומר פעיל ומעלה! וללא תוספים. ( לדוגמה אני משתמש ב FARRY  ירוק או צהוב )

משפרים (לא חובה):

גליצרין ( ניתן לקנות בבית המרקחת ) - על מנת להשיג בועות עמידות למגע וצמיגיות יותר.

כחלופה ניתן גם להשיג צמיגיות ע"י שמן פשתן בהכנה ביתית אך זו משימה להרפתקנים בלבד. (אין להשתמש בסוג המסחרי, שכן הוא מכיל תוספים לא רצויים)

אופן ההכנה בסיסי:

קח/י קערה נקייה מאוד (רצוי מפלסטיק)

ערבב/י בעדינות (שלא ייווצר קצף) את המים והסבון.

היחס בין כמות המים לסבון הינה 3 ל 1 הווה אומר על כל יחידת סבון 3 יחידות מים.

 

טיפים לאופן הכנה משופר (לא חובה):

  1. לתמיסה משופרת יש להלין את התמיסה במשך כל הלילה במקרר עם מכסה.
  2. ניתן להוסיף גליצרין כ 1/2 כוס על כל כוס של סבון.

 

תנאי הפרחה:

בועות סבון אינן אוהבות חום! רוח או לכלוך.

לכן עדיף ???? בחדר סגור ולא באוויר הפתוח.

מדרכים עתידים:

הכנת שמן פשתן

הכנת חרוט לבועות ענקיות (CONE)

דירוג משתמש: / 66
גרועהכי טוב